Veel gestelde vragen

In drie uur stoppen met roken, dat kan toch helemaal niet?
Écht wel! Stoppen met roken heeft te maken met kennis. Door te begrijpen hoe je verslaving werkt en te weten wat er gaat gebeuren als je stopt kun je handelen. Je gezonde 'boeren verstand' gaat werken en neemt je verslaving over. Bijna 70% van alle deelnemers rookt nooit meer.

Ik heb al heel veel pogingen gedaan om te stoppen met roken. Ik ben bang dat ik het nu weer niet kan volhouden.
Met de "Ook Jij Kan Stoppen!" cursus ga je leren hoe je kan stoppen door kennis. Je hebt helemaal geen wilskracht, of een sterke ruggengraat nodig! Je gaat stoppen doordat je weet hoe je verslaving werkt, en dat heeft niets met volhouden te maken.

Ik wil heel graag stoppen, maar ik stel het steeds uit omdat ik bang ben voor het moment van stoppen.
Aan het eind van de cursus wil je helemaal niet meer roken, ook al zou je dat willen! Dus je hoeft echt niet bang te zijn.

Ik ben bang dat ik dik word als ik stop met roken.
Als je gaat stoppen op wilskracht raak je gefrustreerd en ga je jouw gemis aan sigaretten compenseren met snoepen en eten, waardoor je inderdaad gaat aankomen. Met de "Ook Jij Kan Stoppen!" cursus stop je met kennis. Dus je hebt geen "stop-stress" die je moet compenseren met snoepen of eten. Je zal je juist veel beter en fitter gaan voelen. Een mooi moment om juist (meer of weer) te gaan bewegen of sporten! (verbrand calorieën in plaats van peuken)

Ik ben bang voor ontwenningsverschijnselen als ik ga stoppen.
Als je gestopt bent gaat je lijf zich herstellen en dat kan soms een klein beetje ongemakkelijk aanvoelen. De ontwenning van tabak is voor verreweg de meeste stoppers heel erg mild (een verkoudheid is erger) en gemiddeld zijn al deze klachten binnen drie weken verdwenen. Weet dat je lijf van slag is door het roken van tabak, niet andersom! 

Kan ik tijdens de cursus een rookpauze houden?
Jazeker! Je mag zoveel roken als je wil tijdens de cursus! 

Kunnen jullie ook bij mij thuis komen om bijvoorbeeld mij en mijn partner samen de cursus te geven?
Dat kan zeker! Neem contact met mij op. Ik help jullie graag! 

Ik moet overdag altijd werken, kan ik ook 's avonds langskomen?
Groepstrainingen voor particulieren worden altijd 's avonds gegeven! De QuitWalk® (privé cursus) kan alleen in de zomermaanden 's avonds.

Kan ik ook achteraf betalen?
Het cursusgeld dient altijd voorafgaand aan de cursus betaald te zijn, en dat heeft een reden:
we hebben een heel hoog slagingspercentage, maar helaas zijn er ook rokers die nog niet kunnen stoppen na het volgen van de cursus. Stoppen met roken is nl. een proces en maakt emoties los, ook bij mislukte stoppogingen! Je bent dan even jezelf niet. Niets is dan zo vervelend om dan ook nog mijn rekening te moeten betalen. Om achteraf discussies te voorkomen zal er dus altijd voorafgaand aan de cursus betaald moeten worden!