Over Frank Simmelink

Frank Simmelink (1971) was 33 jaar van zijn leven een verstokte roker. Tientallen manieren probeerde hij uit om te stoppen met roken, maar niets kon hem helpen. Tot die ene dag… Hij had dè manier gevonden! Het werkte voor hem zo goed dat hij er van overtuigd raakte dat hij iedereen die graag wil stoppen zou kunnen helpen.

‘Ik huurde een zaal in een Van der Valk hotel en plaatste een advertentie op Facebook. Ik had 20 aanmeldingen. Met knikkende knieën ging ik die avond in. Hoe ga ik in vredesnaam deze avond volpraten?’ Frank had zelfs die avond al het cursusgeld contant meegenomen, zodat hij iedereen die avond terplekke het geld terug kon geven. Nog nooit had Frank zo’n inspirerende avond gehad. ‘De deelnemers vonden het geweldig!’ vertelt hij. ‘En ik dacht: ‘ik ga nooit meer in mijn leven iets anders doen!.’

Inmiddels zijn duizenden rokers gestopt door zijn cursus en kent iedereen in het oosten van Nederland wel iemand die is gestopt door de cursus van Frank.

‘70% van alle mensen die bij mij een avond langs zijn gekomen rookt nooit meer,’ vertelt hij trots. Het geheim? ‘Een hele andere kijk op roken, zegt hij. ‘Ik was ook een verstokte roker, dus ik begrijp dus heel goed de angst en de bizarre hersenspinsels die je hebt als het over stoppen gaat. Dat is een enorm voordeel! 

De cursusavonden zijn altijd persoonlijk en er wordt erg veel gelachen. ‘Rokers zijn nu eenmaal gezellige mensen’, lacht Frank. En ja, natuurlijk zijn er ‘gewoon’ rookpauzes. 'ik vertel geen negatief woord over roken en rokers. En als je niet gestopt bent na de cursus krijg je je geld terug'.

‘Er zijn zoveel mensen zoals ik op de wereld die jarenlang struggelen met hun rookverslaving. Hoe gaaf is het dat je als ex-roker een verhaal mag vertellen waarmee zelfs de meest verstokte roker eindelijk kan stoppen?