Online webinar, helemaal gratis!

Ontdek het geheim van gemakkelijk stoppen met roken.

Bekijk het gratis webinar gewoon thuis.
Het webinar is live, Frank beantwoord al je vragen
Je bent nergens toe verplicht en je zit ook nergens aan vast!


In het webinar vertel ik je namelijk waarom het jou tot nu toe niet is gelukt. 

Maar ook hoe het wel heel gemakkelijk kan!

Dat het niet is gelukt komt niet omdat je niet genoeg wilskracht hebt. Het geheim van stoppen met roken is kennis. Ik leg het je graag uit: dan begrijp je waarom mijn cursus voor de meeste rokers wél de bevrijding is.


ROB LETTEBOER: ‘HET IS ZO FIJN DAT JE NU NIET MEER IN HET RESTAURANT OP HOEFT TE STAAN, OM EEN SIGARET TE ROKEN’

Rob (56) heeft een bewogen jaar achter de rug. Na 15 jaar ging zijn bedrijf failliet, en ook in zijn liefdesleven kende een grote tegenslag toen zijn vriendin en hij uit elkaar gingen. Alle ingrediënten dus voor een paar sigaretten. Maar toch deed hij het niet…

‘Ik rookte 40 jaar lang, waarvan de laatste jaren zelfs 40 tot 50 sigaretten per dag, vertelt Rob. ‘Geen persoon op de wereld kon mij laten stoppen met roken. Maar toen zag ik een advertentie voorbijkomen van ‘ook jij kan stoppen’ waarin stond dat je je geld terugkreeg als je na de cursus niet was gestopt. Ik dacht: ‘baat het niet dan schaadt het niet’ en ik ging erheen. Na die cursusavond heb ik nooit meer gerookt.’

‘Het leek wel een betovering of een hypnose, Frank wist precies wat er ging gebeuren in het traject om te stoppen,’ lacht Rob. ‘Op de cursusavond kregen we allerlei handige tips mee om door de moeilijke momenten te komen. Drink een glas water als je zin hebt in een peuk of tel tot 180, want dat is precies de tijd die jij doet over een sigaret’.

Dat heeft Rob geholpen. ‘In de tussentijd ging mijn bedrijf failliet en ging de relatie met mijn vriendin uit. Zelfs toen ik door deze moeilijke tijd ging heb ik geen seconde gedacht aan een sigaret. En dat terwijl een peuk opsteken normaal gesproken het eerste is wat je in zo’n situatie doet,’ zegt Rob verwonderd.

Rob geniet van de grote voordelen die het stoppen met roken met zich meebrengt. ‘Ik ga graag uiteten. Het is zo fijn dat je nu niet meer op hoeft te staan, de gezelligheid van het restaurant moet verlaten omdat je een sigaretje moet roken,’ zegt hij. Ook op vakantie is het een verademing. ‘Vroeger rookte ik vlak voor vertrek nog snel even vier of vijf peuken achter elkaar op het vliegveld, omdat ik dan net de lange vlucht kon ‘overleven’. Of wat denk je van rennen naar buiten tijdens de pauze van een theatervoorstelling om snel een peukje te doen. Wat ben ik blij dat ik dat niet meer hoef!’ zucht hij opgelucht.

 


TJEERD BOERMAN: ‘NA DIE AVOND HEB IK NOOIT MEER GEROOKT

Tjeerd (57) rookte vanaf zijn twintigste. Hij is nooit gestopt, tot hij aan het eind van de zomer bij zijn vaste kapster kwam. Samen rookten ze na het knippen altijd een sigaretje, maar tot zijn verbazing zag hij dat de asbak weg was. Vragend keek hij haar aan. ‘Ik ben gestopt met roken’ zei ze. ‘Jij? Gestopt? Hoe dan?’ vroeg Tjeerd. Haar antwoord was kort maar krachtig: ‘Door Frank’.

Toen hij dat hoorde meldde hij zich direct aan voor een trainingsavond van ‘Ook jij kan stoppen’, de onderneming van Frank. ‘We hebben in een deuk gelegen om zijn humoristische vertelwijze en hebben aandachtig geluisterd naar zijn persoonlijke verhaal’, vertelt Tjeerd. ‘Aan het eind van de avond zei Frank: ‘rook nu zoveel als je wilt, daarna is het gedaan’. ‘Na die avond heb ik nooit meer gerookt’, zegt Tjeerd trots.

Ook zorgt het stoppen met roken voor veel minder stress bij Tjeerd. ‘Mensen denken juist dat ze stress krijgen van het stoppen met roken, dat ze iedere keer verlangen naar een sigaret, dat ze elk moment bang zijn voor een terugval, vertelt hij. ‘Ik zeg je nu: stress wordt juist veroorzaakt door het roken zelf. Rotdag? Even een peukje. Moeilijke klus op het werk? Even een sjekkie. Maar over een half uur heb je weer zin in een sigaret. Sinds ik gestopt ben ben ik ook mijn stress kwijt. Ik hoef nu niet meer want ik rook niet meer.’

‘Veel mensen zijn bang om te stoppen met roken’ vervolgt Tjeerd. ‘Vrienden van mij zijn doodsbang dat ze depressief worden of dat ze stapelgek worden als ze geen sigaret meer aan mogen raken. Dat is gewoon niet waar! Als je zin hebt in een sigaret, maak een korte wandeling, drink een glas water, dat gevoel is namelijk zo weer voorbij. Sinds ik gestopt ben voel ik me echt bevrijd!’